Sposób przygotowania:
Czarno- białe serniczki z truskawkami
Masło roztapiamy w rondelku, dodajemy kakao, zdejmujemy z ognia i jak troszkę ostygnie to wbijamy jajka, dodajemy mąkę, proszek i cukier. Całość dokładnie mieszamy.
Ser mielimy lub przepuszczamy przez praskę do ziemniaków. Powinien mieć kremową konsystencję, możemy ewentualnie dodać jeszcze łyżkę śmietany. Do sera dodajemy mąkę, cukier i sztywną pianę ubitą z białka- całość mieszamy.
W foremce do pieczenia muffinków, w każdym wgłębieniu umieszczamy papilotkę. Nakładamy najpierw masę kakaową, na niej układamy po truskawce i wszystko przykrywamy masą serową.
Pieczemy w piekarniki nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut.
Przepis na 12 babeczek.
Ser mielimy lub przepuszczamy przez praskę do ziemniaków. Powinien mieć kremową konsystencję, możemy ewentualnie dodać jeszcze łyżkę śmietany. Do sera dodajemy mąkę, cukier i sztywną pianę ubitą z białka- całość mieszamy.
W foremce do pieczenia muffinków, w każdym wgłębieniu umieszczamy papilotkę. Nakładamy najpierw masę kakaową, na niej układamy po truskawce i wszystko przykrywamy masą serową.
Pieczemy w piekarniki nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut.
Przepis na 12 babeczek.