Sposób przygotowania:
Serniczki bez pieczenia
Żelatynę zalewamy 1/4 szkl gorącej wody i mieszamy do rozpuszczenia, odstawiamy. Herbatniki rozkruszamy, olej kokosowy rozpuszczamy w mikrofalówce.
Łączymy rozpuszczony olej kokosowy z pokruszonymi herbatnikami i mieszamy razem. Przekładamy po połowie do dwóch miseczek, lekko ugniatamy i wstawiamy do lodówki.
W tym czasie serek homogenizowany przekładamy do miseczki, dodajemy puree z dyni oraz miód i mieszamy do połączenia się składników. Na koniec dodajemy rozpuszczoną oraz przestygniętą żelatynę i mieszamy. Przekładamy masę serową na herbatniki i wkładamy ponownie do lodówki.
Przed podaniem na każdy serniczek kładziemy po łyżce dżemu truskawkowego.
Smacznego
Łączymy rozpuszczony olej kokosowy z pokruszonymi herbatnikami i mieszamy razem. Przekładamy po połowie do dwóch miseczek, lekko ugniatamy i wstawiamy do lodówki.
W tym czasie serek homogenizowany przekładamy do miseczki, dodajemy puree z dyni oraz miód i mieszamy do połączenia się składników. Na koniec dodajemy rozpuszczoną oraz przestygniętą żelatynę i mieszamy. Przekładamy masę serową na herbatniki i wkładamy ponownie do lodówki.
Przed podaniem na każdy serniczek kładziemy po łyżce dżemu truskawkowego.
Smacznego