Sposób przygotowania:
Torcik z czekoladkamiPrzygotowanie biszkopta

Białka oddzielić od żółtek, następnie ubić na sztywno, po czym dodać cukier, nadal kiksując dodawać po jednym żółtku, następnie wymieszać delikatnie z mąką zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Na końcu wymieszać z kakao. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 C i piec ok.30 minut. Po upieczeniu pozostawić do wystudzenia. Zimny biszkopt przekroić na dwa blaty.
Przygotowanie masy

Z podanej ilości mleka odlać półtorej szklanki i dodać jajko, mąkę i mąkę ziemniaczaną, budyń i dokładnie wymieszać. Pozostałe mleko zagotować z oba cukrami. Na mleku ugotować budyń, odstawić aby wystygł. W ok.1/2 l wrzątku rozpuścić galaretki, odstawić aby wystygły.
Masa

Gdy budyń będzie zimny zmiksować go z utarta margaryną na delikatną masę.
Przełożenie

Na krążek biszkoptowy nałożyć część kremu, następnie wyłożyć czekoladki, po czym zalać tężejącą galaretką, wstawić na chwilę do lodówki, przykryć kremem, nałożyć biszkopt, rozsmarować resztę kremu na wierzchu i bokach tortu. Przygotować polewę wg przepisu na opakowaniu, polać tort, po czym udekorować i wstawić do lodówki.
Chłodzenie

Gdy tort się dobrze schłodzi można podawać. Smacznego