Sposób przygotowania:
Sernik z owocami.
Ciasto: Margarynę posiekać z cukrem, dodać przesianą mąkę wymieszaną z kakao i szczyptą soli, dołożyć jajko i śmietanę szybko zagnieść kruche ciasto i schłodzić w lodówce. Okrągłą formę wysmarować tłuszczem i dno oraz boki wykleić 3/4 całego schłodzonego ciasta, nakłuć w kilku miejscach i posypać dno kaszką. Masa serowa: Brzoskwinie odsączyć z zalewy i odmierzyć 3/4 szklanki, połowę zagotować, a w pozostałej rozmieszać 2 łyżki mąki ziemniaczanej, dolać do gotującej się zalewy i ugotować kisiel, ostudzić. Żółtka utrzeć z cukrem i ucierając dodawać zimny kisiel, skręcony przez maszynkę ser oraz przesianą mąkę pszenną i resztę ziemniaczanej, na koniec ostrożnie połączyć z sokiem cytrynowym i pianą ubitą z białek. Masę serową wylać na ułożone na cieście owoce( porzeczki i pokrojone w kostkę brzoskwinie) wierzch posypać kawałkami z reszt ciasta. Piec 60 min w temp. 175st po upieczeniu zostawić na 10 min w piekarniku. Po upieczeniu i wystudzeniu polać rozpuszczoną czekoladą.