Camilla0804

Camilla0804

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 301]

Sernik z brzoskwiniami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 4/5 głosów: 6

pyszny sernik na zimno z brzoskwiniami Paraguayo na biszkoptach przełożonych marmoladą, idealny dla osób lubiących ciasta na zimno.

Sernik z brzoskwiniami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Sernik z brzoskwiniami

 

  • Masa serowa:
  • serek homogenizowany 500 g
  • śmietana kremówka 30% 200 g
  • żelatyna spożywcza 2 łyżeczki spore
  • cukier puder 1 łyżeczka
  • DODATKOWO:
  • Biszkopty
  • marmolada
  • brzoskwinie Paraguayo dojrzałe
  • galaretka brzoskwiniowa - 2 op

Sposób przygotowania:

Sernik z brzoskwiniami
Dno tortownicy wyłożyć biszkoptami przełożonymi marmoladą. Żelatynę namoczyć w 2 łyżkach zimnej wody, a gdy napęcznieje dodać 3 łyżki gorącej wody i odstawić do przestygnięcia.

Śmietanę razem z cukrem ubić na sztywno, następnie stopniowo dodawać serek, zmiksować ,na koniec dodać żelatynę wymieszaną z małą ilością masy serowej, wymieszać dokładnie. Masę serową wylać na biszkopty, wyrównać wstawić do lodówki.

Brzoskwinie obrać ze skórki, usunąć pestkę i pokroić w plasterki, ułożyć na zastygniętym serniku.

Galaretkę rozpuścić w 700 ml wody, by była sztywniejsza, ostudzić i lekko tężejąca wylać na sernik, schłodzić.
Sernik z brzoskwiniami
sernik na zimno, jedna porcja na talerzyku

Tagi:

ciasta serniki