Sposób przygotowania:
Sernik z owocami i musem z czekolady
Ciasto: Mąkę wysypać na stolnicę przemieszać z proszkiem do pieczenia dodać resztę składników i szybko zagnieść kruche ciasto.Wylepić wyłożoną pergaminem tortownicę o średnicy 28 cm -samo dno. Masa: Twaróg zemleć wsypać cukry dodać jajka wlać budyń rozpuszczony w mleku,zmiksować wszystko razem na puszysto dodając w trakcie masło.Wylać masę serową na kruche ciasto,rozsypać na wierzchu umyte osuszone owoce,wstawić do piekarnika i piec około 50-60 minut. Studzić przy lekko uchylonych drzwiczkach aż będzie całkiem zimny. Mus: Białka jaj ubić na sztywna pianę dodając po łyżce cukru pudru w trakcie ubijania. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej zmiksować z żółtkami i rumem wlać masę do ubitych białek i delikatnie wszystko razem zmiksować.Wylać mus na całkiem zimny sernik schłodzić około 4-5 godzin aby mus zastygł.Przed podaniem udekorować świeżymi owocami.