Sposób przygotowania:
Sernik "9 minut" o smaku amaretto z bakaliami1.
![Sernik "9 minut" o smaku amaretto z bakaliami Sernik "9 minut" o smaku amaretto z bakaliami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/sernik-9-minut-o-smaku-amaretto-z-bakaliami-408513.jpg)
Przygotowałam małą tortownicę, którą wyłożyłam papierem do pieczenia. Następnie poukładałam pierniczki glazurowane lukrowane.
2.
![Sernik "9 minut" o smaku amaretto z bakaliami Sernik "9 minut" o smaku amaretto z bakaliami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/sernik-9-minut-o-smaku-amaretto-z-bakaliami-408514.jpg)
Wszystkie składniki tj. ser biały, cukier i jajka wiejskie włożyłam do miski i zmiksowałam na jednolitą masę.
3.
![Sernik "9 minut" o smaku amaretto z bakaliami Sernik "9 minut" o smaku amaretto z bakaliami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/sernik-9-minut-o-smaku-amaretto-z-bakaliami-408515.jpg)
Do zmiksowanej masy serowej dodałam jedno opakowanie budyniu śmietankowego z cukrem i ponownie zmiksowałam.
4.
![Sernik "9 minut" o smaku amaretto z bakaliami Sernik "9 minut" o smaku amaretto z bakaliami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/sernik-9-minut-o-smaku-amaretto-z-bakaliami-408516.jpg)
Do zmiksowanej masy z budyniem dolałam likier amaretto. Likier ten podkreślił wyrazistość smaku.
5.
![Sernik "9 minut" o smaku amaretto z bakaliami Sernik "9 minut" o smaku amaretto z bakaliami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/sernik-9-minut-o-smaku-amaretto-z-bakaliami-408517.jpg)
Teraz bardzo powoli partiami przelałam masę serową na pierniczki.
6.
![Sernik "9 minut" o smaku amaretto z bakaliami Sernik "9 minut" o smaku amaretto z bakaliami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/sernik-9-minut-o-smaku-amaretto-z-bakaliami-408518.jpg)
Wierzch sernika posypałam gotową mieszanką bakaliową z miechunką.
7.
![Sernik "9 minut" o smaku amaretto z bakaliami Sernik "9 minut" o smaku amaretto z bakaliami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/sernik-9-minut-o-smaku-amaretto-z-bakaliami-408519.jpg)
Wcześniej nagrzałam piekarnik do 180 stopni C i kiedy osiągnął temperaturę to wstawiłam tortownicę sernikiem na około 50 minut.
8.
![Sernik "9 minut" o smaku amaretto z bakaliami Sernik "9 minut" o smaku amaretto z bakaliami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/sernik-9-minut-o-smaku-amaretto-z-bakaliami-408520.jpg)
Kiedy sernik się upiekł to pozostawiłam go w piekarniku do całkowitego ostudzenia.
9.
![Sernik "9 minut" o smaku amaretto z bakaliami Sernik "9 minut" o smaku amaretto z bakaliami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/sernik-9-minut-o-smaku-amaretto-z-bakaliami-408521.jpg)
Chłodny sernik oprószyłam obficie cukrem pudrem. Smacznego !