Sposób przygotowania:
Sernik "9 minut" o smaku amaretto z bakaliami1.
Przygotowałam małą tortownicę, którą wyłożyłam papierem do pieczenia. Następnie poukładałam pierniczki glazurowane lukrowane.
2.
Wszystkie składniki tj. ser biały, cukier i jajka wiejskie włożyłam do miski i zmiksowałam na jednolitą masę.
3.
Do zmiksowanej masy serowej dodałam jedno opakowanie budyniu śmietankowego z cukrem i ponownie zmiksowałam.
4.
Do zmiksowanej masy z budyniem dolałam likier amaretto. Likier ten podkreślił wyrazistość smaku.
5.
Teraz bardzo powoli partiami przelałam masę serową na pierniczki.
6.
Wierzch sernika posypałam gotową mieszanką bakaliową z miechunką.
7.
Wcześniej nagrzałam piekarnik do 180 stopni C i kiedy osiągnął temperaturę to wstawiłam tortownicę sernikiem na około 50 minut.
8.
Kiedy sernik się upiekł to pozostawiłam go w piekarniku do całkowitego ostudzenia.
9.
Chłodny sernik oprószyłam obficie cukrem pudrem. Smacznego !