Sposób przygotowania:
Sernik "9 minut" na pierniczkach nadziewanych
Przygotowałam miskę, do której wbijam całe jajka, dosypałam cukier trzcinowy i zmiksowałam prawie do białości na jednolitą masę. Do tej masy wsypałam budyń waniliowy, prawie nie przerwałam miksowania. Potem wrzuciłam wiśnie suszone i tym razem wymieszałam już tylko łyżką drewnianą.
Potem dodałam już gotowy zmielony ser, a także wlałam wodę różaną. Tym razem znowu miksowałam robotem. Wyłożyłam papierem do pieczenia małą tortownicę. Na papierze poukładałam pierniczki nadziewane i przelałam powoli masę serową.
Wcześniej nagrzałam piekarnik do 180 stopni C. Do tak nagrzanego piekarnika wsadziłam sernik na około 1 godzinę. Kiedy sernik się już zarumienił, wyłączyłam piekarnik i pozostawiłam przy uchylonych drzwiczkach do całkowitego wystygnięcia.
Chłodny sernik oprószyłam cukrem pudrem. Smacznego !
Potem dodałam już gotowy zmielony ser, a także wlałam wodę różaną. Tym razem znowu miksowałam robotem. Wyłożyłam papierem do pieczenia małą tortownicę. Na papierze poukładałam pierniczki nadziewane i przelałam powoli masę serową.
Wcześniej nagrzałam piekarnik do 180 stopni C. Do tak nagrzanego piekarnika wsadziłam sernik na około 1 godzinę. Kiedy sernik się już zarumienił, wyłączyłam piekarnik i pozostawiłam przy uchylonych drzwiczkach do całkowitego wystygnięcia.
Chłodny sernik oprószyłam cukrem pudrem. Smacznego !