Sposób przygotowania:
Sernik a' la pleśniakSposób przygotowania ciasta:

1. Wszystkie składniki na ciasto, prócz kakała przekładam do miski, zagniatam ciasto. Ciasto dzielę na połowę, jedną część ciasta rozwałkowuję i układam na dnie formy, piekę w rozgrzanym piekarniku 15 minut w 180°C. Drugą część ciasta również dzielę na połowę, do jednej części dodaję kakało, zagniatam. Obie kulki ciasta przekładam do woreczków, chowam do zamrażalnika.
2. Ciasto po upieczeniu smaruję dżemem i posypuję startym na tarce ciastem kakaowym.
Sposób przygotowania masy:

1. Wszystkie składniki na masę miksuję mikserem, masę układam na kakaowej kruszonce.
Sposób przygotowania bezy:

1. Białka ubijam mikserem, wsypuję cukier oraz w proszku kisiel, ubijam do momentu aż masa będzie sztywna. Masę bezową wykładam na masę sernikową.
2. Na wierzch ciasta ścieram ciasto, które schowałam wcześniej do zamrażalnika na tarce o dużych oczkach.
3. Ciasto piekę w rozgrzanym piekarniku 50 minut w 180°C.
ETAP 4:
4. Ciasto gotowe.
5. Smacznego.
biedroneczki
Czekoladka 2