Myszata1993

Myszata1993

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 229]

Sernik śmietanowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Puszysty, kremowy sernik z cytrynowym aromatem i ucieranym cieście to idealne dodatek do niedzielnej kawy

Sernik śmietanowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sernik śmietanowy

 

 

  • 1 kg sera
  • 1 cukier wanilinowy
  • 1 szklanka cukru
  • 400 ml śmietany
  • 8 jajek
  • aromat cytrynowy
  • 1 budyń śmietankowy

Sposób przygotowania:

Sernik śmietanowy
Ciasto:

W misce umieścić miękkie masło z cukrem, utrzeć mikserem, dodać jajka, zmiksować. Dodać obie mąki i proszek, zmiksować. Ciasto wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Podpiec 15 minut w 180 stopniach.

Ser:

Białka ubić z cukrem i cukrem wanilinowym na sztywno.

Śmietanę ubić na sztywno.

Ser zmiksować z aromatem cytrynowym, żółtkami i proszkiem budyniowym. Dodać białka - zmiksować, dodać śmietanę i wymieszać szpatułką.

Piec godzinę w 180 stopniach. Udekorować polewą.
Sernik śmietanowy
W misce umieścić miękkie masło z cukrem, utrzeć mikserem, dodać jajka, zmiksować.
Sernik śmietanowy
Białka ubić z cukrem i cukrem wanilinowym na sztywno.
Sernik śmietanowy
Ser zmiksować z aromatem cytrynowym, żółtkami i proszkiem budyniowym.
Sernik śmietanowy
Piec godzinę w 180 stopniach. Udekorować polewą.