Sposób przygotowania:
Sernik śmietanowy
Ciasto:
W misce umieścić miękkie masło z cukrem, utrzeć mikserem, dodać jajka, zmiksować. Dodać obie mąki i proszek, zmiksować. Ciasto wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Podpiec 15 minut w 180 stopniach.
Ser:
Białka ubić z cukrem i cukrem wanilinowym na sztywno.
Śmietanę ubić na sztywno.
Ser zmiksować z aromatem cytrynowym, żółtkami i proszkiem budyniowym. Dodać białka - zmiksować, dodać śmietanę i wymieszać szpatułką.
Piec godzinę w 180 stopniach. Udekorować polewą.
W misce umieścić miękkie masło z cukrem, utrzeć mikserem, dodać jajka, zmiksować. Dodać obie mąki i proszek, zmiksować. Ciasto wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Podpiec 15 minut w 180 stopniach.
Ser:
Białka ubić z cukrem i cukrem wanilinowym na sztywno.
Śmietanę ubić na sztywno.
Ser zmiksować z aromatem cytrynowym, żółtkami i proszkiem budyniowym. Dodać białka - zmiksować, dodać śmietanę i wymieszać szpatułką.
Piec godzinę w 180 stopniach. Udekorować polewą.