Sposób przygotowania:
Sernik babci
Z podanych w przepisie składników zagniatamy ciasto, schładzamy w lodówce ok 40 min.
Po wyjęciu z lodówki wylepiamy ciastem spód przygotowanej dużej blaszki. Nakłuwamy widelcem i zapiekać ok 20 min( aż się zezłoci).
Jajka wybijamy do miski dodajemy cukier i miksujemy. Dodajemy ser, budynie i sok z cytryny do smaku. Można też dodać rodzynki.
Masę serową przekładamy na podpieczony spód i pieczemy ok 50 min w 180 stopniach.
Po wyjęciu z lodówki wylepiamy ciastem spód przygotowanej dużej blaszki. Nakłuwamy widelcem i zapiekać ok 20 min( aż się zezłoci).
Jajka wybijamy do miski dodajemy cukier i miksujemy. Dodajemy ser, budynie i sok z cytryny do smaku. Można też dodać rodzynki.
Masę serową przekładamy na podpieczony spód i pieczemy ok 50 min w 180 stopniach.