Sposób przygotowania:
Sernik babci
Z podanych składników zagniatamy ciasto. Do lodówki odkładamy 1/3 ciasta. Pozostałym ciastem wylepiamy dno przygotowanej dużej blaszki. Ciasto oprószamy kakao.
Żółtka miksujemy z cukrem i miękkim masłem albo margaryną. Dodajemy ser, aromat, śmietanę i mąkę z budyniem.
Białka białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy do połączenia piany z masą. Gotową masę wyłożyć na przygotowane ciasto w blaszce.
Z ciasta pozostawionego w lodówce zrobimy kruszonkę i zasypujemy masę.
Pieczemy ok 70 min w 180 stopniach.
Po przestudzeniu polać polewą czekoladową.
Żółtka miksujemy z cukrem i miękkim masłem albo margaryną. Dodajemy ser, aromat, śmietanę i mąkę z budyniem.
Białka białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy do połączenia piany z masą. Gotową masę wyłożyć na przygotowane ciasto w blaszce.
Z ciasta pozostawionego w lodówce zrobimy kruszonkę i zasypujemy masę.
Pieczemy ok 70 min w 180 stopniach.
Po przestudzeniu polać polewą czekoladową.