Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Sernik bez sera

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Sernik na kruchym spodzie ale bez sera. Bardzo przypomina w wyglądzie i smaku tradycjiny sernik jest delikatny i puszysty.

Sernik bez sera Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sernik bez sera

 

  • Ciasto:
  • 2 szklanki mąki
  • 3 żółtka
  • 100 g margaryny
  • 2 łyżki śmietany
  • 1/4 szklanki cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

 

  • Masa serowa:
  • 800g jogurtu greckiego
  • 2 budynie Śmietankowe
  • 5 jajek
  • 1/2 szklanki cukru
  • cukier waniliowy
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

Sernik bez sera
Ciasto: Żółtka utrzeć z cukrem i śmietaną. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia dodać posiekaną margarynę i ubite żółtka- zagnieść ciasto i wstawić do lodówki na 30 minut. Masa: Żółtka utrzeć z jogurtem , dodać budyń wymieszany z proszkiem do pieczenia. Białka ubić , dodać cukier i ubijać aż piana będzie błyszcząca, wymieszać z masą jogurtową. Ciasto rozwałkuj i wyłóż na spód blachy wyłożonej papierem do pieczenia, na ciasto wylej masę jogurtową. Piec około 1h w temp 180 stopni. 
Sernik bez sera
Ciasto zagnieść odstawić do lodówki na 30 minut i wyłóż na blachę.
Sernik bez sera
Żółtka utrzeć z jogurtem , dodać budyń wymieszany z proszkiem do pieczenia.
Sernik bez sera
Białka ubić , dodać cukier i ubijać aż piana będzie błyszcząca, wymieszać z masą jogurtową.
Sernik bez sera
Na ciasto wylej masę jogurtową. Piec około 1h w temp 180 stopni.