Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Sernik bez sera Mysiuni

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

smakuje jak prawdziwy sernik - pyszny!

Sernik bez sera Mysiuni Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sernik bez sera Mysiuni

 

  • ciasto:
  • szklanka cukru
  • 3 szklanki maki
  • 6 zółtek
  • kostka margaryny
  • 2 łyzeczki proszku do pieczenia

 

  • Masa "serowa":
  • 1 litr śmietany 18%
  • 6 białek
  • szklanka cukru
  • 2 budynie śmietankowe (bez cukru)

Sposób przygotowania:

Sernik bez sera Mysiuni
Ze składników na ciasto zagniatamy jednolite ciasto, które dzielimy na 2 części z czego jedna jest nieco większa od drugiej. Większą część wałkujemy i wykładamy na blaszke, a mniejszą wkładamy do zamrażalnika.

Białka ubiamy ze szklanką cukru na sztywno, następnie dodajemy budynie i delikatnie mieszamy, na samym końcu stopniowo dodajemy smietane i ciągle mieszamy. Mase 'serową' wylewamy na ciasto. Zamrożoną część ciasta ucieramy na grubych oczkach i posypujemy na śmietanowej masie. Ciasto wstawiamy do piekarnika i pieczemy 50 minut w temp 180*
Sernik bez sera Mysiuni
Ze składników na ciasto zagniatamy jednolite ciasto
Sernik bez sera Mysiuni
Białka ubiamy ze szklanką cukru na sztywno, dodajemy smietane
Sernik bez sera Mysiuni
Etap 3
Sernik bez sera Mysiuni
Etap 4