Sposób przygotowania:
Sernik bez sera Mysiuni
Ze składników na ciasto zagniatamy jednolite ciasto, które dzielimy na 2 części z czego jedna jest nieco większa od drugiej. Większą część wałkujemy i wykładamy na blaszke, a mniejszą wkładamy do zamrażalnika.
Białka ubiamy ze szklanką cukru na sztywno, następnie dodajemy budynie i delikatnie mieszamy, na samym końcu stopniowo dodajemy smietane i ciągle mieszamy. Mase 'serową' wylewamy na ciasto. Zamrożoną część ciasta ucieramy na grubych oczkach i posypujemy na śmietanowej masie. Ciasto wstawiamy do piekarnika i pieczemy 50 minut w temp 180*
Białka ubiamy ze szklanką cukru na sztywno, następnie dodajemy budynie i delikatnie mieszamy, na samym końcu stopniowo dodajemy smietane i ciągle mieszamy. Mase 'serową' wylewamy na ciasto. Zamrożoną część ciasta ucieramy na grubych oczkach i posypujemy na śmietanowej masie. Ciasto wstawiamy do piekarnika i pieczemy 50 minut w temp 180*