Sposób przygotowania:
Sernik cytrynowy
Spód : Herbatniki razem z margaryną zmiksować w rozdrabniaczu i wylepić powstała masą tortownicę o średnicy 28 cm ( u mnie silikonowa ze szklanym dnem ) i wstawić do lodówki. Masa serowa : Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem, potem dodając serek dalej miksować. Gdy masa się połączy dodać sok z cytryny, jogurt oraz budyń i kisiel i wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę i dodać do masy serowej po czym delikatnie wymieszać. Tortownicę wyjąć z lodówki, wylać na spód masę. Do nagrzanego na 180 stopni piekarnika wstawić na dół blachę z wodą a tortownicę umieścić na drugim poziomie od dołu ( najlepiej na kratce ). Sernik piec 30 minut w 180 stopniach a potem zmniejszyć temperaturę do 150 stopni i piec jeszcze 40 minut. Upieczony sernik zostawić przy uchylonych drzwiczkach do wystygnięcia a potem wstawić do lodówki na kilka godzin aż sernik się zwiąże. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem albo polać lukrem.