Sposób przygotowania:
Sernik cytrynowy
Farsz sernikowy: 1. Miksujemy jaja dodając cukier budyń . 2. Ser dodajemy do zmiksowanych jaj. 3. Dodajemy do sera śmietankę i 3 łyżki masy cytrynowej. 4. Formę prostokątną wykładamy herbatnikami potem masą serową. 5. Wstawiamy sernik do pieca na czarna blachę do pieczenia i zalewamy gorąca wodą tak aby trochę blaszki z sernikiem zakrywało. 6. Pieczemy w 200 stopniach przez 15 minut potem zmniejszamy do 140 i pieczemy jeszcze 45 minut. 7. Po upieczeniu sernik wyjdzie idealny . 8 .Sernik zostawiamy ostudzony w lodówce najlepiej na noc a rano smarujemy masa cytrynową ( moja była mocno zgęstniała więc wstawiłam ją znowu na gaz dodałam odrobinę wody i mieszałam do rozpuszczenia i jak lekko ostygła posmarowałam sernik.) 9. Foremką serduszko wycinałam z sernika serduszka i tak podawałam . Rewelacja.Krem cytrynowy : 1.Ścieram skórkę z czterech cytryn. 2. Wyciskam sok z czterech cytryn. 3. Miksuje cztery jaja z cukrem na puch i dodaje sok z cytryn , skórkę z cytryn i mąkę ziemniaczaną. 4. Zagotowujemy teraz masę cytrynową do zgestnienia . 5. Zostawiamy do ostudzenia
marietta
lalunia
Doskonale się prezentuje na talerzyku kiedy podajesz deser :)