Sposób przygotowania:
Sernik czarno-biały 4
Ciasto; Wszystkie składniki przełożyć do miski i zagnieść na gładkie ciasto. Ciasto podzielić na 2 części. Z każdej uformować wałek. Włożyć je do woreczków foliowych (każdy osobno) i odłożyć do zamrażalnika na ok. 2 godziny. Jedną część zamrożonego ciasta zetrzeć na tarce o dużych oczkach i rozłożyć w dużej natłuszczonej blaszce. Masa: Palmę roztopić i przestudzić. Serki homogenizowane przełożyć do miski. Dodać do nich pozostałe składniki masy (oprócz białek), łącznie z roztopioną palmą. Dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę. Pianę z białek dodać do serowej masy i delikatnie wymieszać. Masę serową rozłożyć na startym cieście. Drugą część ciasta również zetrzeć na tarce o dużych oczkach, rozłożyć na masie serowej. Ciasto piec w 180 stopniach przez ok. 1 godzinę. Gotowy sernik można polukrować lub posypać cukrem pudrem.