polcia

polcia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 481]

Sernik czekoladowo-rumowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Sernik czekoladowo-rumowy

Sernik czekoladowo-rumowy

Składniki:

Sernik czekoladowo-rumowy

 

  • 1 kg sera twarogowego
  • 20 dag gorzkiej czekolady
  • 2 opakowania cukru waniliowego
  • 100 ml kwaśnej śmietany
  • 200 ml śmietany kremówki
  • 4 jajka
  • 4 łyżki ciemnego rumu
  • 8 łyżek cukru
  • 2 łyżki cukru pudru

Sposób przygotowania:

Sernik czekoladowo-rumowy
Utrzeć ser z cukrem i jajkami. Wymieszać ze śmietanami. Czekolady stopić. Lekko ostudzić, dodać do masy. Wymieszać z rumem. Wlać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temp. 200 st. C przez 60 minut. Ostudzić, oprószyć cukrem pudrem.