Sposób przygotowania:
Sernik dyniowo-korzennyETAP 1:
W misie robota utrzeć do białości jajka, cukier, cukier wanilinowy z 5 minut na najwyższych obrotach.
ETAP 2:
Dynię zetrzeć na tarce do marchewki, dać na patelnię cukru 1 łyżkę, startą dynię 1 szklankę i dusić do odparowania wody mieszając, wystudzić.
Do jajek dać ser z wiaderka, wsypać budyń, kaszę manną, wystudzoną dynię, olej.
ETAP 3:
Wszystkie składniki na średnich obrotach połączyć.
ETAP 4:
Forma 30x24 cm z papierem do pieczenia, na dnie rozłożyć herbatniki, wyłożyć masę serową, do masy powkładać w pionie herbatniki.
ETAP 5:
Piekarnik nagrzany na 180C, grzanie góra/dół, sernik piec około 60 minut, w formie sernik zostawić do wystygnięcia.
SylaUla
ziutula
. Dziękuję i polecam.