Sposób przygotowania:
Sernik z białą czekoladą i karmelem
Ciastka rozkruszyć.Rozkruszone ciastka wymieszać z miękkim masłem, powstałą masą wylepić spód tortownicy, dobrze ugnieść. Włożyć do nagrzanego piekarnika,zapiec około 10 minut w 190 stopniach.
Ser utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać mąkę ziemniaczaną, zmiksować.
Nie przerywając miksowania dodawać kremówkę i po jednym jajku.
Czekoladę białą rozpuścić w kąpieli wodnej, schłodzić. Do rozpuszczonej czekolady dodać 2 łyżki masy serowej, aby ją zahartować, następnie połączyć z resztą masy i wymieszać.
masę serową wyłożyć na podpieczony ciasteczko-wy spód.
Piec 40 - 60 minut w 160 stopniach.
Po upieczeniu wystudzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.
Sernik włożyć do lodówki do dobrego schłodzenia na 3 -4 godziny.
Schłodzony sernik wyjąć, górę posmarować masą kajmakową.
Ser utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać mąkę ziemniaczaną, zmiksować.
Nie przerywając miksowania dodawać kremówkę i po jednym jajku.
Czekoladę białą rozpuścić w kąpieli wodnej, schłodzić. Do rozpuszczonej czekolady dodać 2 łyżki masy serowej, aby ją zahartować, następnie połączyć z resztą masy i wymieszać.
masę serową wyłożyć na podpieczony ciasteczko-wy spód.
Piec 40 - 60 minut w 160 stopniach.
Po upieczeniu wystudzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.
Sernik włożyć do lodówki do dobrego schłodzenia na 3 -4 godziny.
Schłodzony sernik wyjąć, górę posmarować masą kajmakową.
gusia1000