dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1167]

Sernik dyniowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
  • KALORIE: 140
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Delikatny, puszysty serniczek. Bardzo łatwy w przygotowaniu i smaczny deser. Polecam go wypróbować, ponieważ naprawdę warto.

Sernik dyniowy

Składniki:

Sernik dyniowy

 

Sposób przygotowania:

Sernik dyniowy

Krok 1

Sernik dyniowy
Upiecozną dynie studzimy a następnie miksujemy.

Obraną dynie kroimy w kostkę. Rozkładamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok 15 minut w 190 stopniach. Studzimy i dokładnie miksujemy na pure.

Krok 2:

Sernik dyniowy
Do żółtek dodajemy serem, jogurt, dynie i mąkę.

Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy ze szczypta soli na sztywną pianę. Żółtka dokładnie miksujemy z cukrem i cukrem waniliowym. Następie dodajemy serek, jogurt, pure z dyni i mąkę. Dokładnie mieszamy.

Krok 3:

Sernik dyniowy
Sernik pieczemy w 180 stopniach na złoty kolor.

Na koniec do ciasta dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy. Wlewamy do formy, w której dno wykładamy herbatnikami. Pieczemy ok 1 godzinę w 180 stopniach
Smacznego!