Sposób przygotowania:
Rogaliki z nutellą
Mąkę przesiać , dodać pokruszone drożdże, cukier puder, żółtka, szczyptę soli i lekko wymieszać, wlać ciepłe mleko i wyrobić ciasto, pod koniec wlać roztopioną i przestudzoną margarynę, jeszcze chwilę wyrabiać, do momentu aż tłuszcz zostanie wchłonięty i ciasto będzie odchodziło od ręki (w razie potrzeby dodać albo mąki albo mleka).
Wyrobione ciasto przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gdy ciasto podwoi swoją objętość, wyłożyć go na stolnicę, rozwałkować i wycinać trójkąty, na każdy nałożyć łyżeczkę nutelli i zwijać rogaliki, ułożyć je na formie wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować je rozkłóconym jajkiem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 40 minut aż się zarumienią.
Jak rogaliki przestygną to posypać je cukrem pudrem.
Wyrobione ciasto przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gdy ciasto podwoi swoją objętość, wyłożyć go na stolnicę, rozwałkować i wycinać trójkąty, na każdy nałożyć łyżeczkę nutelli i zwijać rogaliki, ułożyć je na formie wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować je rozkłóconym jajkiem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 40 minut aż się zarumienią.
Jak rogaliki przestygną to posypać je cukrem pudrem.