teresa o

teresa o

Starszy Kucharz
[Przepisów: 20]

Sernik gotowany na herbatnikach wielozbożowych

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Sernik gotowany jest ciastem szybkim w wykonaniu, jeśli nie licząc czasu schładzania. Składniki na masę serową mieszamy ze sobą następnie gotujemy i zagęszczamy budyniem. Jeszcze ciepłą masą przekładamy herbatniki wielozbożowe .

Sernik gotowany na herbatnikach wielozbożowych Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sernik gotowany na herbatnikach wielozbożowych

 

  • 1 kg ser biały
  • 4 jaja
  • 30 dkg cukru
  • 20 dkg masła
  • budyń waniliowy
  • 1/2 szkl mleka
  • 2 duże paczki herbatniki
  • polewa czekoladowa

Sposób przygotowania:

Sernik gotowany na herbatnikach wielozbożowych
Białka ubijamy na sztywno. Masło ucieramy z cukrem następnie dodajemy po jednym żółtku i zmielony ser, na koniec dodajemy pianę z białek i mieszamy. Całość zagotowujemy i zalewamy rozrobionym budyniem, gotujemy do zgęstnienia masy.Formę wykładamy folią spożywczą, na dno układamy ciastka następnie dajemy ciepłą masę serową i tak przekładamy kończąc ciastkami. Całość zakrywamy folią i wstawiamy na noc do lodówki. Gotowe ciasto polewamy polewą i dekorujemy wiórkami.
Sernik gotowany na herbatnikach wielozbożowych
białka ubij na sztywno, masło utrzyj z cukrem i żółtkami następnie połącz wszystko z zmielonym twarogiem
Sernik gotowany na herbatnikach wielozbożowych
masę zagotuj, zalej budyniem rozrobionym w mleku i gotuj do zgęstnienia masy
Sernik gotowany na herbatnikach wielozbożowych
foremkę wyłóż folią spożywczą na dno ułóż ciastka i wyłóż warstwę ciepłego sera i przekladaj warstwami na końcu połóż herbatniki, zawin folią i wstaw na noc do lodówki
Sernik gotowany na herbatnikach wielozbożowych
gotowe ciasto polej polewą czekoladową i udekoruj kokosem