Sposób przygotowania:
Sernik izaura z galaretkąETAP 1:
Masło, wodę, kakao i cukier podgrzać do rozpuszczenia i połączenia składników. Wystudzić. Żółtka oddzielić od białek. Żółtka zmiksować z masą czekoladową. Następnie połączyć z masą przesianą i wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę i delikatnie wmieszać do ciasta. Trochę więcej niż połowę ciasta wyłożyć do prostokątnej blachy 25x35cm wyłożonej papierem do pieczenia.
Z jajek na masę serową oddzielić żółtka i zmiksować je z cukrem zwykłym i waniliowym i proszkiem budyniowym. Następnie połączyć z serem. Białka ubić ze szczyptą soli na pianę i wmieszać do masy serowej. Masę wyłożyć na ciasto. Na wierzchu wyłożyć kleksami ciasto czekoladowe.
Sernik piec ok. godziny w 175 stopniach. Wystudzić. Galaretki rozpuścić w 3.5szkl. gorącej wody i wystudzić. Gdy będzie już dość mocno tężejąca wyłożyć na ciasto. Sernik schłodzić w lodówce i pokroić.