Sposób przygotowania:
Sernik Izaura
Do garnka włożyć margarynę i roztopić.
Do roztopionej margaryny dodać cukier, kakao oraz wodę.
Całość gotować około 5 - 7 minut na małym ogniu ciągle mieszając aby nie przypalić masy.
Zdjąć z ognia i wystudzić, następnie dodać żółtka i wymieszać.
Odlać 1/2 szklanki masy, a do pozostałej masy dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz ubitą na sztywno pianę z białek.
Dokładnie wymieszać i przelać do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą blaszki.
Masa serowa;
Zmielony ser z wiaderka przełożyć do miski , dodać jajka ,cukier, cukier waniliowy , szczyptę proszku do pieczenia ,śmietanę gęstą oraz budyń śmietankowy ( proszek) budyń można zastąpić mąką ziemniaczaną.
Wszystko zmiksować na gładką masę i delikatnie wyłożyć na ciasto w blaszce.
Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni około 60 minut.
Po upieczeniu i wystudzeniu sernik polać odłożoną masą kakaową.
Do roztopionej margaryny dodać cukier, kakao oraz wodę.
Całość gotować około 5 - 7 minut na małym ogniu ciągle mieszając aby nie przypalić masy.
Zdjąć z ognia i wystudzić, następnie dodać żółtka i wymieszać.
Odlać 1/2 szklanki masy, a do pozostałej masy dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz ubitą na sztywno pianę z białek.
Dokładnie wymieszać i przelać do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą blaszki.
Masa serowa;
Zmielony ser z wiaderka przełożyć do miski , dodać jajka ,cukier, cukier waniliowy , szczyptę proszku do pieczenia ,śmietanę gęstą oraz budyń śmietankowy ( proszek) budyń można zastąpić mąką ziemniaczaną.
Wszystko zmiksować na gładką masę i delikatnie wyłożyć na ciasto w blaszce.
Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni około 60 minut.
Po upieczeniu i wystudzeniu sernik polać odłożoną masą kakaową.
gusia1000