Sposób przygotowania:
Ciasto Izaura- sernik na murzynkuCiasto
Masło, kakao, cukier umieścić w garnuszku i zalać wodą. Podgrzewać do połączenia się składników (masło i cukier powinien się rozpuścić) Masę zdjąć z ognia i pozostawić do całkowitego wystudzenia. Następnie dodać żółtka i dobrze zmiksować. Wsypać przesianą mąkę oraz proszek do pieczenia i wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę. Delikatnie wmieszać do masy. Gotowe ciasto przelać do blaszki o wymiarach 23x39 cm wyłożonej papierem do pieczenia.
Masa serowa
Masło utrzeć do puszystości, dodać pozostałe składniki i zmiksować tylko do połączenia się składników. Na ciemne ciasto nakładać łyżką porcje masy serowej. Piec w 180 st. C około 45 minut. Upieczoną Izaurę wyjąć i pozostawić do ostudzenia.
Polewa czekoladowa
Śmietanę podgrzać, dodać posiekaną czekoladę i wymieszać do jej rozpuszczenia. Gdy lekko przestygnie wysmarować ją na cieście. Smacznego!