Sposób przygotowania:
Sernik Izaura
Ciasto:
Masło lub margarynę pokroić na kawałki i włożyć do garnka wraz z cukrem, kakao, cukrem waniliowym.
Masło lub margarynę pokroić na kawałki i włożyć do garnka wraz z cukrem, kakao, cukrem waniliowym.
Dodać 5 łyżek zimnej wody i gotować 5 minut. Ostudzić i wymieszać z żółtkami. Odlać 1/3 szklanki masy na polewę, a resztę masy wymieszać z mąką proszkiem do pieczenia i sodą, a na samym końcu z ubitą na sztywno pianą z białek.
Masa serowa:
Masło utrzeć z cukrem na puch. Ciągle ucierając dodawać jajka i zmielony ser.
Blaszkę średniej wielkości wysmarować lekko tłuszczem i obsypać tartą bułką przelać ciasto do blaszki wyrówna i rozłożyć na nim masę serową.
Piec około 50 - 60 min w średnio nagrzanym piekarniku.
Po upieczeniu ciasto wystudzić i polać odłożoną polewą.
Można posypać wiórkami kokosowymi.
gusia1000
BozenaMatuszczyk
DZIĘKUJĘ;)