Sposób przygotowania:
Sernik jagodowy
Najpierw przygotowujemy spód. Zimne masło siekamy z mąka, dodajemy cukier puder i żółtko, chwilkę siekamy i zagniatamy gładkie ciasto. Z ciasta formujemy kulę i odkładamy na co najmniej godzinę do lodówki. Po tym czasie rozwałkowujemy ją i przekładamy do tortownicy o śr. 22cm. Ciasto nakłuwamy widelcem i pieczemy 10-15 minut w 180 stopniach aż się lekko zarumieni.
Składniki na masę serową powinny być w temperaturze pokojowej. Najpierw rozdrabniamy jagody za pomocą blendera. Do miski wkładamy wszystkie składniki, krótko miksujemy aż do uzyskania jednolitej masy. Nie miksujemy zbyt długo, bo sernik opadnie podczas pieczenia. Masę przelewamy na wystudzony spód i pieczemy około 60-75 minut w temperaturze 150 stopni.
Po tym czasie na sernik wykładamy polewę śmietankową: śmietankę miksujemy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. pieczemy kolejne 10 minut. Sernik studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Następnie schładzamy go w lodówce przez noc. Smacznego :)
Składniki na masę serową powinny być w temperaturze pokojowej. Najpierw rozdrabniamy jagody za pomocą blendera. Do miski wkładamy wszystkie składniki, krótko miksujemy aż do uzyskania jednolitej masy. Nie miksujemy zbyt długo, bo sernik opadnie podczas pieczenia. Masę przelewamy na wystudzony spód i pieczemy około 60-75 minut w temperaturze 150 stopni.
Po tym czasie na sernik wykładamy polewę śmietankową: śmietankę miksujemy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. pieczemy kolejne 10 minut. Sernik studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Następnie schładzamy go w lodówce przez noc. Smacznego :)
edytaha
zewa
Cukiereczek13
Użyłam mrożonych :)
2milutka
marietta
czekoladka_m