Sposób przygotowania:
Sernik "Jajko sadzone"
Masa serowa: Brzoskwinie odsączam z zalewy.
Żelatynę zalewam zimną wodą. Mieszam do momentu rozpuszczenia. Odstawiam do napęcznienia.
Ser i cukier puder miksuję. Dodaję jogurt i sok po brzoskwiniach. Miksuję. Napęczniałą żelatynę podgrzewam. Partiami dodaję do masy serowej. Delikatnie miksuję.
Kwadratową tortownicę wykładam papierem do pieczenia. Układam herbatniki. Na herbatnikach układam masę serową. Chłodzę dwie godziny w lodówce.
Kwadratową tortownicę wykładam papierem do pieczenia. Układam herbatniki. Na herbatnikach układam masę serową. Chłodzę dwie godziny w lodówce.
Galaretki rozpuszczam we wrzącej wodzie.
Odstawiam do wystudzenia. Brzoskwinie układam na masie serowej. Na połówki brzoskwiń wylewam tężejącą galaretkę. Chłodzę dwie godziny.