Sposób przygotowania:
Sernik mocno brzoskwiniowy
Jedna galaretke rozpuścic w ok 400 ml wody i dostawić do wystudzenia. Ta galaretka będzie użyta do zalania owoców na wierzchu. Drugą galaretkę rozpuścić w 250 ml wody i też odstawić do wystudzenia.
Brzoskwinie zmiksować na mus a następnie połączyć z wystudzoną galaretką. Gotowy mus odstawić. Ser przygotować wcześniej aby był w temperaturze pokojowej. Żelatynę namoczyć w mleku a następnie podgrzać i dokładnie rozpuścić. Odstawić do wystudzenia.
Ser przełożyć do miski. Dodać cukier waniliowy i zmiksować. Miksować chwilę aż cukier się rozpuści. Nadal miksować i stróżką wlewać rozpuszczoną żelatynę. Masę serową podzielić na dwie części. Jedną część odstawić. Do drugiej części dodać pokrojone brzoskwinie i dokładnie wymieszać. Gotową masę przełożyć do przygotowanej wcześniej i schłodzonej tortownicy. Masa musi przykryć dobrze biszkopty ale nie trzeba jej bardzo dokładnie wygładzać. Tortownicę wstawić do lodówki na kilkanaście minut aby masa zaczęła tężeć. Gdy masa będzie już lekko sztywna wlać brzoskwiniowy mus.
Przed wlaniem jeszcze raz dobrze go wymieszać. Tortownicę ponownie wstawić do lodówki na kilkanaście minut aby mus zaczął tężeć. Gdy mus będzie już lekko sztywny wyłożyć drugą połowę masy serowej. Na wierzchu ułożyć pokrojone brzoskwinie lekko wciskając w masę serową. Tortownicę ponownie wstawić do lodówki aby masa serowa lekko stężała. Wierzch zalać wcześniej przygotowaną galaretką rozpuszczoną w 400 ml wody.
Sernik zostawić w lodówce na kilka godzin aby masy dobrze stężały.
Brzoskwinie zmiksować na mus a następnie połączyć z wystudzoną galaretką. Gotowy mus odstawić. Ser przygotować wcześniej aby był w temperaturze pokojowej. Żelatynę namoczyć w mleku a następnie podgrzać i dokładnie rozpuścić. Odstawić do wystudzenia.
Ser przełożyć do miski. Dodać cukier waniliowy i zmiksować. Miksować chwilę aż cukier się rozpuści. Nadal miksować i stróżką wlewać rozpuszczoną żelatynę. Masę serową podzielić na dwie części. Jedną część odstawić. Do drugiej części dodać pokrojone brzoskwinie i dokładnie wymieszać. Gotową masę przełożyć do przygotowanej wcześniej i schłodzonej tortownicy. Masa musi przykryć dobrze biszkopty ale nie trzeba jej bardzo dokładnie wygładzać. Tortownicę wstawić do lodówki na kilkanaście minut aby masa zaczęła tężeć. Gdy masa będzie już lekko sztywna wlać brzoskwiniowy mus.
Przed wlaniem jeszcze raz dobrze go wymieszać. Tortownicę ponownie wstawić do lodówki na kilkanaście minut aby mus zaczął tężeć. Gdy mus będzie już lekko sztywny wyłożyć drugą połowę masy serowej. Na wierzchu ułożyć pokrojone brzoskwinie lekko wciskając w masę serową. Tortownicę ponownie wstawić do lodówki aby masa serowa lekko stężała. Wierzch zalać wcześniej przygotowaną galaretką rozpuszczoną w 400 ml wody.
Sernik zostawić w lodówce na kilka godzin aby masy dobrze stężały.
misia5
Magdalena88