Sposób przygotowania:
Sernik jogurtowo waniliowy
Żelatynę namoczyć w zimnej przegotowanej wodzie,około 1/2 szklanki,odstawić aż spęcznieje. Jogurt dobrze wymieszać z serkiem waniliowym i cukrem waniliowym,spęczniałą żelatynę rozpuścić w mikrofali lub na małym ogniu na gazie,lekko przestudzić, wlać do masy jogurtowej,dokładnie wymieszać. Tortownicę wyłożyć biszkoptami,wylać gęstniejącą masę ,odstawić do lodówki na 30 min. Brzoskwinie odsączyć na sitku,pokroić ,ułożyć na serniku,zalać tężejącymi galaretkami rozpuszczonymi,w 3 i 3/4 szklanki gotującej wody. Odstawić na 2 godziny do lodówki lub na całą noc. Smacznego.
Sarenka
karita
anullka7
Tortownica jest bardzo głęboka,dałam 6 czubatych szklanek gęstego jogurtu i 2 serki ,więc z 7 łyżeczkami na pewno by się nie zsiadł.
Najpierw trzeba spróbować,a dopiero się przerażać:)Sernik wyszedł idealny,moim zdaniem nawet jakbym dała jeszcze 2 łyżeczki żelatyny ,też by się nic nie stało,wyszedł puszysty.
Teraz te żelatyny nie są tak twarde,zależy od firmy,nawet jak wyjdzie lekko twardawy, i postawisz go na stole w cieple,zmięknie! masz gwarancję że się nie rozleci przy gościach,a żelatyny nie czuć.