Sernik jogurtowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybki i prosty w wykonaniu.

Sernik jogurtowy

Składniki:

Sernik jogurtowy

 

  • 2 duże jogurty greckie
  • 2 budynie śmietankowe
  • 5 jajek
  • 1 szklanka cukru
  • 1/4 szklanka oleju
  • op. biszkoptów
  • puszka brzoskwiń lub innych owoców
  • cukier waniliowy

Sposób przygotowania:

Sernik jogurtowy
1. Białka ubijamy z cukrami na sztywno.Żółtka mieszamy z olejem i budyniami, łączymy z jogurtami. Dodajemy ubitą z białek pianę i delikatnie mieszamy. 2. Brzoskwinie osączamy i kroimy w kawałki. Dodajemy do masy jogurtowej. Biszkopty układamy dnie blaszki o wymiarach24x35cm, a następnie powoli wlewamy masę. Pieczemy ok. 50 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 170 stopni.