Sposób przygotowania:
Biało czarny sernik na krakersach
Pierwsza masa: Budyń zagotować na mleku według przepisu na opakowaniu. Pozostawić do zastygnięcia. Ser zmiksować z cukrem, dodać zastygnięty budyń i jeszcze raz zmiksować. Wsypać rodzynki lub inne bakalie i dobrze wymieszać. Odstawić do lodówki. Druga masa: Ser zmiksować z cukrem i wiórkami kokosowymi. Dodać 1-2 łyżki kakao, aby masa nabrała ciemnego koloru. Zmiksować, jeżeli masa będzie zbyt gęsta rozrzedzić śmietaną. Odstawić do lodówki. Blachę wyłożyć krakersami, równo rozsmarować pierwszą masę. Ułożyć kolejną warstwę krakersów. Na parze roztpoić białą czekoladę, ostygniętą wylać i rozprowadzić równo po krakersach. Włożyć do lodówki. Kiedy czekolada zastygnie wyłożyć na nią drugą masę i równomiernie rozprowadzić. Wyłożyć kolejną warstwę krakersów. Śmietankę ubić z cukrem na gęsto. Ubitą wyłożyć na krakersy, na wierzch zetrzeć mleczną lub gorzką czekoladę. Sernik odstawić na całą noc do lodówki.