Sposób przygotowania:
Sernik malinowy z kaszą manną na biszkoptachMaliny:
Mrożone malina należy uprzednio rozmrozić, a następnie podusić widelcem.
Masa:
Jajka dokładnie zmiksować z cukrem, a następnie z uprzednio roztopionym oraz ostudzonym masłem.
Dodać kaszę manną oraz ser.
Wszystko razem wymieszać i na końcu połączyć z malinami (również z powstałym sokiem).
Spód:
Dno tortownicy wysłać papierem do pieczenia i ułożyć spód z biszkopcików.
Pieczenie:
Masę przelać na ciastka i wstawić do odrobinę rozgrzanego piekarnika.
Ciasto piec przez około 60 minut w temperaturze 180 stopni, a następnie ostudzić przy uchylonych drzwiczkach piecyka.
Po tym czasie sernik schłodzić w lodówce.
Wierzch:
Wierzch schłodzonego sernika polać lekko przestudzoną polewą z białej czekolady oraz obficie posypać płatkami migdałowymi.
zbysiowa
Di bloguje
zbysiowa napisał(a):