Sposób przygotowania:
Sernik malinowy
Przygotować formę o wymiarach 28 x 24 cm i wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie ułożyć herbatniki.
Twaróg zmielić w maszynce do mięsa na najdrobniejszych oczkach. Potem żółtka utrzeć z dodatkiem cukru, następnie wsypać budyń, dodać jogurt i wszystko połączyć.
Dodać twaróg i jeszcze raz wszystko wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę, dodać do masy, delikatnie wymieszać i wyłożyć do blaszki na ciastkach.
Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do 150 stopni ( na dnie wstawić naczynie z wodą ) i piec sernik około 90 minut.
Upieczony sernik wystudzić a następnie karmel podgrzać razem z karmelem w rondelku, posmarować nią wierzch sernika i posypać ziarnami.
Spożywać po zastygnięciu polewy.
Twaróg zmielić w maszynce do mięsa na najdrobniejszych oczkach. Potem żółtka utrzeć z dodatkiem cukru, następnie wsypać budyń, dodać jogurt i wszystko połączyć.
Dodać twaróg i jeszcze raz wszystko wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę, dodać do masy, delikatnie wymieszać i wyłożyć do blaszki na ciastkach.
Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do 150 stopni ( na dnie wstawić naczynie z wodą ) i piec sernik około 90 minut.
Upieczony sernik wystudzić a następnie karmel podgrzać razem z karmelem w rondelku, posmarować nią wierzch sernika i posypać ziarnami.
Spożywać po zastygnięciu polewy.