paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Sernik na herbatnikowym spodzie z truskawkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Łatwy sernik na spodzie z pokruszonych herbatników. Na wierzchu truskawki zalane galaretką, sernik świetny do kawy ale i herbaty .

Sernik na herbatnikowym spodzie z truskawkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sernik na herbatnikowym spodzie z truskawkami

 

  • herbatniki 3 paczki
  • masło 1 kostka
  • ser biały 3-krotnie mielony 1 kg
  • jajka 6 sztuk
  • budyń waniliowy 2 sztuki
  • truskawki 0,5 kg
  • galaretka truskawkowa 2 opakowania
  • cukier do smaku

Sposób przygotowania:

Sernik na herbatnikowym spodzie z truskawkami
Do rozkruszonych drobno herbatników wlać roztopione masło (0,5 kostki) i wymieszać. Masą wyłożyć dno formy na sernik lekko ugniatając. Żółtka wraz z cukrem zmiksować na puszystą jasną masę, dodać masło i utrzeć razem. Do masy dodać serek i wsypać budynie, wymieszać do połączenia się składników. Dodać ubitą z białek pianę i delikatnie wymieszać. Masę serową wyłożyć na spód herbatnikowy. Piec około 50 minut w temp. 175 stopni. Wystudzić. Galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu i wystudzić. Truskawki ułożyć na serniku i zalać tężejącą galaretką.
Sernik na herbatnikowym spodzie z truskawkami
Do rozkruszonych drobno herbatników wlać roztopione masło (0,5 kostki) i wymieszać.
Sernik na herbatnikowym spodzie z truskawkami
Do masy dodać serek i wsypać budynie, wymieszać do połączenia się składników.
Sernik na herbatnikowym spodzie z truskawkami
Dodać ubitą z białek pianę i delikatnie wymieszać. Masę serową wyłożyć na spód herbatnikowy. Piec około 50 minut w temp. 175 stopni. Wystudzić.
Sernik na herbatnikowym spodzie z truskawkami
Truskawki ułożyć na serniku i zalać tężejącą galaretką.