Sposób przygotowania:
Sernik na jogurtowym spodzieWykonanie:
1. Do misy wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Dodajemy żółtka cukier i jogurt i miękkie masło. Wyrabiamy mikserem. Tortownice 28 cm wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto przekładamy na dno tortownicy i posypujemy żurawiną, na całej powierzchni aby zakryć spód.
2. Do misy wbijamy jaja miksujemy je z cukrem, masa potraja objętość. Dodajemy stopniowo ser budynie masło rozpuszczone letnie. Wymieszane składniki przekładamy do tortownicy.Wkładamy do nagrzanego pieca, pieczemy w 180 stopniach przez godzinę. Po upieczeniu wyjmuje z pieca i zostawiam do ostygnięcia.
3. Do garnka wkładam masło wsypuje cukier i rozpuszczam i dopiero wtedy dodaje kakao. Gorącą polewą polewam sernik i posypuje wiórkami z pomarańczowej czekolady.
SylaUla
lalunia
Bardzo dziękuje