Sposób przygotowania:
Sernik na kruchym cieście z mlekiem skondensowanymETAP 1:
Wszystkie składniki na kruche ciasto umieścić w misce i wymieszać rękami na kruszonkę. Ok. 3/4 przygotowanego ciasta wyłożyć do kwadratowej blaszki 25c25cm wyłożonej papierem do pieczenia i lekko ugnieść.
Żółtka oddzielić od białek. Żółtka zmiksować z proszkiem budyniowym, mlekiem skondensowanym, cukrem pudrem, a następnie z serem. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pianę przełożyć do masy serowej i wymieszać łyżką. Masę wyłożyć na ciasto. Wierzch posypać resztą ciasta.
Sernik piec około godziny w temperaturze 175 stopni. Wystudzić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. Schłodzić.
Przed podaniem posypać cukrem pudrem.