Sposób przygotowania:
Sernik na zimno
Do robota z nożami do siekania wrzucić składniki na ciasto i miksować do momentu aż składniki się połączą. Wyjąć ciasto, zawinąć w folię spożywczą, włożyć do lodówki do schłodzenia na godzinę. Po tym czasie formę do pieczenia wysmarowaną margaryną i wysypaną bułką tartą wylepić ciastem. Ciasto powinno być rozlepione na dnie formy i na bocznych ściankach. Tak przygotowane ciasto nakłuć widelcem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 185 stopni. Piec 25 minut. W gorącej przegotowanej wodzie rozmieszać galaretki, schłodzić. Ser utrzeć, w czasie miksowania dodawać zimną i lekko tężejącą galaretkę. Gotową masę włożyć do lodówki aby lekko się ścięła, należy kontrolować aby nie była za gęsta. Na ciasto wyłożyć masę serową, wyrównać powierzchnie np. łopatką z ząbkami. Sernik wstawiamy do lodówki na 30 minut do całkowitego stężenia, na koniec robimy wzorki sosem czekoladowym.
Sarenka
msewka