gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Sernik na zimno

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Sernik na zimno na biszkoptach....

Sernik na zimno Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sernik na zimno

 

  • 200 gram okrągłych biszkoptów
  • 500 gram twarogu sernikowego
  • 400 ml jogurtu naturalnego
  • 4 żółtka
  • 1 szklanka cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 szklanka mrożonych truskawek
  • 4 łyżki żelatyny
  • 2 galaretki truskawkowe

Sposób przygotowania:

Sernik na zimno
Galaretki rozpuszczamy w 900 ml wody i odstawiamy do stężenia. Żółtka ubijamy na parze z cukrem i cukrem waniliowym, aż powstanie gęsta masa. Twaróg miksujemy z jogurtem naturalnym, po czym dodajemy masę żółtkową i ponownie miksujemy. Masę twarogową dzielimy na dwie części. Do pierwszej dodajemy żelatynę (1,5 łyżki żelatyny namaczamy w 3 łyżkach wody, podgrzewamy i studzimy) i dokładnie mieszamy. Po czym masę wykładamy do wyłożonej biszkoptami tortownicy. Do drugiej masy twarogowej dodajemy truskawki i miksujemy, następnie dodajemy żelatynę (2,5 łyżki żelatyny namaczamy w 5 łyżkach wody, podgrzewamy i studzimy) i mieszamy. Masę truskawkową wykładamy na białą. Na wierzchu układamy biszkopty i wylewamy tężejącą galaretkę.
Sernik na zimno
Twaróg miksujemy z jogurtem naturalnym ...
Sernik na zimno
Do masy twarogowej dodajemy masę żółtkową i miksujemy.
Sernik na zimno
Białą masę wylewamy do wyłożonej biszkoptami tortownicy.
Sernik na zimno
Na białą masę wylewamy truskawkową i układamy biszkopty.