Sposób przygotowania:
Sernik na zimno
Galaretki rozpuszczamy w 900 ml wody i odstawiamy do stężenia. Żółtka ubijamy na parze z cukrem i cukrem waniliowym, aż powstanie gęsta masa. Twaróg miksujemy z jogurtem naturalnym, po czym dodajemy masę żółtkową i ponownie miksujemy. Masę twarogową dzielimy na dwie części. Do pierwszej dodajemy żelatynę (1,5 łyżki żelatyny namaczamy w 3 łyżkach wody, podgrzewamy i studzimy) i dokładnie mieszamy. Po czym masę wykładamy do wyłożonej biszkoptami tortownicy. Do drugiej masy twarogowej dodajemy truskawki i miksujemy, następnie dodajemy żelatynę (2,5 łyżki żelatyny namaczamy w 5 łyżkach wody, podgrzewamy i studzimy) i mieszamy. Masę truskawkową wykładamy na białą. Na wierzchu układamy biszkopty i wylewamy tężejącą galaretkę.