Sposób przygotowania:
Sernik na zimno
Tortownicę o średnicy 26 cm.wyłożyć biszkoptami.
Śmietankę śnieżkę przygotować według opisu na opakowaniu, dodać serki waniliowe dokładnie wymieszać.
Galaretkę cytrynową rozpuścić w 200 ml. przegotowanej gorącej wodzie z 2 łyżkami ksylitolu.
Po całkowitym rozpuszczeniu i wystudzeniu galaretkę połączyć z przygotowaną masą i wymieszać.
Masę przełożyć na biszkopty w tortownicy, na masie ułożyć odsączone plastry ananasa lekko je wciskając w masę.
Całość wstawić do całkowitego stężenia do lodówki.
W między czasie przygotować według opisu na opakowaniu niebieską galaretkę.(tylko z mniejszą ilością wody - 400 ml) dodając pozostałe 2 łyżki ksylitolu.
Wystudzoną galaretkę wylać na stężone ciasto i ponownie włożyć do lodówki.
Serniczek w sam raz do popołudniowej kawki.
Śmietankę śnieżkę przygotować według opisu na opakowaniu, dodać serki waniliowe dokładnie wymieszać.
Galaretkę cytrynową rozpuścić w 200 ml. przegotowanej gorącej wodzie z 2 łyżkami ksylitolu.
Po całkowitym rozpuszczeniu i wystudzeniu galaretkę połączyć z przygotowaną masą i wymieszać.
Masę przełożyć na biszkopty w tortownicy, na masie ułożyć odsączone plastry ananasa lekko je wciskając w masę.
Całość wstawić do całkowitego stężenia do lodówki.
W między czasie przygotować według opisu na opakowaniu niebieską galaretkę.(tylko z mniejszą ilością wody - 400 ml) dodając pozostałe 2 łyżki ksylitolu.
Wystudzoną galaretkę wylać na stężone ciasto i ponownie włożyć do lodówki.
Serniczek w sam raz do popołudniowej kawki.
gusia1000