Sposób przygotowania:
Rosołowa potrawka na obiad
Z rosołu wyjąć porcje kury rosołowej, chude kawałki bez skóry oddzielić od kości, pokroić na kostki. W garnku na maśle zeszklić drobno pokrojoną cebulę posypaną szczyptą cukru na złocisto. Do cebuli dodać drobno pokrojoną paprykę słodką i ostrą, podsmażyć z 5 minut, dodać pokrojone mięso kury, wymieszać, podsmażać z 5 minut. Wlać 2 szklanki rosołu i pod przykryciem gotować na średnim ogniu do miękkości papryki.
Pod koniec wsypać pieprz mielony, curry, przyprawę w płynie, podać z tłuczonymi ziemniakami, ugotowanym kalafiorem i posypać koperkiem.
Pod koniec wsypać pieprz mielony, curry, przyprawę w płynie, podać z tłuczonymi ziemniakami, ugotowanym kalafiorem i posypać koperkiem.