Sposób przygotowania:
Sernik na czekoladowym spodziePrzygotowanie ciasta:

Przygotowanie ciasta zacząć od spodu. Do miski wbić jaja, wsypać cukry, kakao, wlać wodę i olej, zmiksować na gładką masę.
Przygotowanie ciasta cz.2:

Mąki dokładnie wymieszać z proszkiem do pieczenia. Partiami, ciągle miksując wsypywać do ciasta. Gdy masa będzie gładka zakończyć miksowanie i przelać ją do tortownicy o średnicy 26 cm, wcześniej wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczenie:

Czas na masę serową: białka ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier. W osobnej misce zmiksować żółtka, ser i budyń. Stopniowo, ciągle miksując dodawać białka. Masę wylać na wierzch brownie. Piec 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Studzić w bardzo lekko uchylonym piekarniku (między drzwiczki włożyć rękawicę kuchenną) przez godzinę. Następnie chłodzić minimum dwie godziny, a najlepiej przez noc w lodówce. Życzę smacznego!
lukrowanepierniczki