Sposób przygotowania:
Sernik na zimno,
Palmę z żółtkami i cukrem ucieramy na jednolitą masę. Stopniowo dodajemy serki homogenizowane, które wcześniej stały w temperaturze pokojowej, mleko i ostudzoną, rozpuszczoną, w wodzie żelatynę. Na koniec ubitą pianę. To wszystko razem dobrze połączyć i dokładnie wymieszać. Masę dzielimy na dwie części. Pierwszą część wlewamy na blaszkę i wstawiamy do lodówki. Do drugiej dodajemy kakao i łączymy to razem. Gdy pierwsza część stężeje wlewamy na nią masę kakaową i wstawiamy do lodówki. Gdy masa stężeje to wlewamy na wierzch wcześniej przygotowaną galaretkę i pozostawiamy to do schłodzenia.
zewa
natalka1107@o2.pl
Tak, mają być dwie palmy.
natalka1107@o2.pl
Tak,mają być dwie palmy.
zewa
natalka1107@o2.pl
Tak, dwie szklanki należy dodać do sernika.
misia14
natalka1107@o2.pl
Serki homogenizowane mają mieć po 200g :)
elzbieta8960
natalka1107@o2.pl
Elżbieto, nie gniewam się :)
Ale na prawdę sernik ten robiłam bardzo dużo razy właśnie z tego przepisu. On pochodzi od mojej prababci albo jeszcze dawniej. Przepis przechodzi z pokolenie na pokolenie. Żeby ocenić,że nie kłamie możesz go własnoręcznie zrobić, wtedy przekonasz się że mówię prawdę i że jest przepyszny. Pozdrawiam serdecznie
zewa
A może po prostu dodaj zdjęcie tego sernika ?
natalka1107@o2.pl
Tak,jak najbardziej. jak będę go robiła to na pewno zrobię zdjęcia :)
HaloHalina
Nie będę go przygotowywać bo szkoda mi marnować jedzenia. Ten przepis to jedna wielka tragedia...
Bernadetta
natalka1107@o2.pl
To znaczy powiem tak: Sernik robiłam wiele razy i za każdym razem idealny mi wychodził. Także żeby ocenić mnie to zrób proszę taki sernik i zobaczysz,że jest on na prawdę przepyszny.
HaloHalina
Natalii, nie oceniam Ciebie tylko Twój przepis. I niestety nie zrobię sternika według tego przepisu, bo wiem, ze musiałabym go wyrzucić, a nie lubię marnować jedzenia....pozdrawiam.
Bernadetta
Natalko, z całym szacunkiem, ale nie chcę ryzykować, bo wiem, że nikt by u mnie takiego "sernika" nie zjadł. Ale czekam z niecierpliwością aż zamieścisz jego zdjęcie. Jeśli faktycznie jest przepyszny, to nie powinnaś długo go robić :)