natalka1107@o2.pl

natalka1107@o2.pl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 176]

Sernik na zimno,

  • 16
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sernik najlepiej smakuje schłodzony.

Sernik na zimno,

Składniki:

Sernik na zimno,

 

  • 4 serki homogenizowane
  • 2 kostki palmy
  • 4 jaja
  • 2 szklanki cukru
  • 2 szklanki mleka przegotowanego
  • 5 łyżek żelatyny
  • 1 szklanka wody przegotowanej
  • 2 łyżki kakao
  • 2 galaretki

Sposób przygotowania:

Sernik na zimno,
Palmę z żółtkami i cukrem ucieramy na jednolitą masę. Stopniowo dodajemy serki homogenizowane, które wcześniej stały w temperaturze pokojowej, mleko i ostudzoną, rozpuszczoną, w wodzie żelatynę. Na koniec ubitą pianę. To wszystko razem dobrze połączyć i dokładnie wymieszać. Masę dzielimy na dwie części. Pierwszą część wlewamy na blaszkę i wstawiamy do lodówki. Do drugiej dodajemy kakao i łączymy to razem. Gdy pierwsza część stężeje wlewamy na nią masę kakaową i wstawiamy do lodówki. Gdy masa stężeje to wlewamy na wierzch wcześniej przygotowaną galaretkę i pozostawiamy to do schłodzenia.