Sposób przygotowania:
Sernik na zimno
Margarynę utrzeć z cukrem,dodawac partiami na przemian ser i żółtka az do uzyskania pulchnej masy.Białka ubic na sztywno i połączyc delikatnie z serem.
Puszkę z owocami otworzyć-odcedzić na sitku-syrop wykorzystujemy do rozpuszczenia żelatyny!
Rozpuszczoną żelatyne i owoce dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy.
Wylewamy do formy wyłożonej folią spożywczą i wstawiamy do lodówki aby masa zastygła. W międzyczasie rozpuszczamy galaretki i gdy bedą już zastygać wylewamy na sernik.
Do sernika możemy uzyć róznych owoców-świeżych jak i z puszki.(albo zrobić go bez owoców-wtedy żelatyne rozpuszczamy w 1/2 szkl. wody)
Puszkę z owocami otworzyć-odcedzić na sitku-syrop wykorzystujemy do rozpuszczenia żelatyny!
Rozpuszczoną żelatyne i owoce dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy.
Wylewamy do formy wyłożonej folią spożywczą i wstawiamy do lodówki aby masa zastygła. W międzyczasie rozpuszczamy galaretki i gdy bedą już zastygać wylewamy na sernik.
Do sernika możemy uzyć róznych owoców-świeżych jak i z puszki.(albo zrobić go bez owoców-wtedy żelatyne rozpuszczamy w 1/2 szkl. wody)