Sposób przygotowania:
Sernik na zimno 9
Ciastka włożyć do foliowej torebki i rozgnieść je wałkiem na drobno. Na kuchence stawiamy większy garnek z wodą na to mniejszy. Do mniejszego wrzucamy Nutellę i podgrzewamy do momentu aż się roztopi. Dodajemy pokruszone ciastka i całość mieszamy. Ciepłą przygotowaną masą wykładamy okrągłą tortownice. Każdą z czterech galaretek rozpuszczamy w gorącej szklance wody i w oddzielnych miskach. Odstawiamy je na bok do stężenia. Potem kroimy je w małą kostkę. Żelatynę rozpuszczamy w gorącym mleku i odstawiamy na bok do ostygnięcia. Twaróg miksujemy z cukrem pudrem oraz śmietaną. Do masy serowej dodajemy kostki galaretek i tężejącą żelatynę. Wszystko delikatnie mieszamy. Przygotowaną masę wlewamy do tortownicy na spód z ciastek. Tortownicę wkładamy na 1 godzinę do lodówki. Ostatnią galaretkę przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu. Gdy zaczyna tężeć polewamy nią wierzch sernika. Całość odstawiamy do całkowitego stężenia. SMACZNEGO !