Sposób przygotowania:
Sernik na zimno-czekoladowy
...1...4 galaretki o rożnych smakach rozpuścić na osobnych salaterkach .Kiedy stężeją ,pokroić na kosteczki.Następnie żelatynę rozpuścić w mleku i odstawić do wystygnięcia.śmietanę ubić z cukrem pudrem.Wszystko czyli: galaretki dodać z żelatyną(posiekaną)do śmietany z cukrem .
...2...krem z czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce...3...12 sucharków rozgnieść walkiem ,następnie dodać do kremu i wyłożyć na spod torownicy .całą masę śmietano galaretkowa wylać na sucharki .Schłodzić .Potem 5-ątą galaretkę rozpuścić,polać na całe ciasto i na koniec schłodzić.
Ostatnio robiłam ten sernik na zimno na przyjazd mojego wujka z Anglii...Bardzo się ucieszył xD
...2...krem z czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce...3...12 sucharków rozgnieść walkiem ,następnie dodać do kremu i wyłożyć na spod torownicy .całą masę śmietano galaretkowa wylać na sucharki .Schłodzić .Potem 5-ątą galaretkę rozpuścić,polać na całe ciasto i na koniec schłodzić.
Ostatnio robiłam ten sernik na zimno na przyjazd mojego wujka z Anglii...Bardzo się ucieszył xD
Pyza
kala8810@wp.pl