zosiasamosia

zosiasamosia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 171]

Sernik na zimno Danusi

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczny sernik na zimno z brzoskwiniami

Sernik na zimno Danusi

Składniki:

Sernik na zimno Danusi

 

  • 3 (po 250g) serki homogenizowane wanieliowe
  • 4 łyżeczki żelatyny (instant)
  • 6 połówek brzoskwiń z puszki
  • 1 galaretka brzoskwiniowa

 

 

 

Sposób przygotowania:

Sernik na zimno Danusi
Serki wanieliowe przełożyć do dużej miski. W niewielkiej ilości wrzątku rozpuścić żelatynę. Przestudzić. Dodać do żelatyny łyżkę serka i wymieszać. Następnie połączyć z resztą serka. Brzoskwinie dokładnie odcedzić z zalewy. Dwie połówki owoców pokroić w kostkę. Dodać do masy serowej. Pozostałe brzoskwinie pokroić w półplasterki. Tortownicę wyłożyć folią aluminiową. Wlać do formy masę serową. Na wierzchu ułożyć pokrojone w półplasterki owoce. Włożyć całosć do lodówki na pół godziny. Galaretkę przyrządzić wg przepisu na opakowaniu. Tężejącą galaretką zalać ciasto z owocami. Schłodzić. Podawać, gdy zastygnie.