eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1801]

Sernik na zimno Eli bez sera

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 15

Pyszne ciasto bez pieczenia.

Sernik na zimno Eli bez sera

Składniki:

Sernik na zimno Eli bez sera

 

  • 2 galaretki zielone(kiwi lub agrestowe)
  • 2 galaretki czerwone(truskawkowe lub wiśniowe)
  • 2 galaretki różowe(grejfrutowe)
  • 2 galaretki pomarańczowe(morelowe lub pomarańczowe)
  • 2 szklanki kwaśnej śmietany 18 %
  • 2 szklanki maślanki(mrągowska)
  • 1 paczka biszkoptów-150 g
  • 1 puszka brzoskwiń-duża
  • 1 paczka rodzynek-100 g

Sposób przygotowania:

Sernik na zimno Eli bez sera
2 galaretki różowe rozpuścić w 2 szklankach wrzątku i ostudzić.Ubić mikserem razem 1 szklankę zimnej maślanki i 1 szklankę zimnej śmietany.Do ubitej masy dodać zimną galaretkę i jaszcze chwilę ubijać.Blachę do ciasta(40x25)wyłożyć folią spożywczą,ułożyć biszkopty,wylać na nie ubitą masę i wstawić do lodówki do stężenia.2 zielone galaretki rozruścić w 3 szklankach wrzątku i ostudzić.Blachę z zastygniętą masą wyjąć z lodówki,na całej powieżchni rozsypać rodzynki,polać zieloną galaretką i włożyć do lodówki.2 pomarańczowe galaretki rozpuścic w 2 szklankach wrzątku i ostudzić.Ubić razem 1 szklankę zimnej maślanki i 1 szklankę zimnej śmietany,dodać zimne galaretki pomarańczowe i jeszcze chwilę ubijać.Ubitą masę wylać na zastygła galaretkę zieloną i włożyć do lodówki.2 galaretki czerwone rozpuścic w 3 szklankach wrzątku i ostudzić.Brzoskwinie wyjąć z syropu i pokroić w plastry.Sernik wyjąć z lodówki,ułożyć brzoskwinie,zalać czerwoną galaretką i wstawić do lodówki do stężenia.Gotowy sernik pokroić w kwadraty i wyłożyć na paterę.Smacznego!