Sposób przygotowania:
Sernik na zimno Eli bez sera
2 galaretki różowe rozpuścić w 2 szklankach wrzątku i ostudzić.Ubić mikserem razem 1 szklankę zimnej maślanki i 1 szklankę zimnej śmietany.Do ubitej masy dodać zimną galaretkę i jaszcze chwilę ubijać.Blachę do ciasta(40x25)wyłożyć folią spożywczą,ułożyć biszkopty,wylać na nie ubitą masę i wstawić do lodówki do stężenia.2 zielone galaretki rozruścić w 3 szklankach wrzątku i ostudzić.Blachę z zastygniętą masą wyjąć z lodówki,na całej powieżchni rozsypać rodzynki,polać zieloną galaretką i włożyć do lodówki.2 pomarańczowe galaretki rozpuścic w 2 szklankach wrzątku i ostudzić.Ubić razem 1 szklankę zimnej maślanki i 1 szklankę zimnej śmietany,dodać zimne galaretki pomarańczowe i jeszcze chwilę ubijać.Ubitą masę wylać na zastygła galaretkę zieloną i włożyć do lodówki.2 galaretki czerwone rozpuścic w 3 szklankach wrzątku i ostudzić.Brzoskwinie wyjąć z syropu i pokroić w plastry.Sernik wyjąć z lodówki,ułożyć brzoskwinie,zalać czerwoną galaretką i wstawić do lodówki do stężenia.Gotowy sernik pokroić w kwadraty i wyłożyć na paterę.Smacznego!
góralka
Jojo
agataabraham
eli_555
eli_555
Edytowałam i już jest wszystko w porządku.