SUPERPRZEPIS

Sernik na zimno Laluni

  • lalunia
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6
Sernik na zimno Laluni Więcej zdjęć (3)

Sernik wyszedł rewelacyjny polecam

Składniki:

Sernik na zimno Laluni

 

  • Danio 1 kg
  • żelatyna 50 g
  • 300 gram cukru pudru
  • 2 galaretki truskawkowe
  • śliwki z kompotu
  • biszkopt
  • 2 jajka
  • 6 łyżek mąki
  • 1 łyżka oranżady
  • 50 gram cukru pudru

Sposób przygotowania:

Sernik na zimno Laluni
Żółtka ubijamy z cukrem pudrem dodajemy łyżkę oranżady
Make przesiewamy i dodajemy do żółtek miksujemy
Białka ubijamy osobno dodajemy do masy i delikatnie mieszamy Ciasto wlewamy do tortownicy wysmarowanej margaryna i posypaną bułka tartą Tortownica duża
Pieczemy 15 minut w 180 stopniach
Danio wkładamy do miski i miksujemy z cukrem pudrem
żelatynę wsypuje do szklanki i zalewam 125 gram wodą chłodna żelatyna pęcznieje zostawiam ja na 20 minut
Przekładam żelatynę do garnuszka zalewam 2 szklankami wrzącej wody i mieszam do rozpuszczenia .Wlewam lekko ostudzona do Danio i miksuje wstawiam do lodówki do zgęstnienia
Gęstniejące danio wykładam na biszkopt do tortownicy
2Galaretki truskawkowe rozrabiam i studzę.
Śliwki wyjmuje z kompotu i odcedzam kładę na danio już stężałe. Wylewam galaretkę tężejącą truskawkową i do lodówki po godzinie już można jeść pycha
Sernik na zimno Laluni
Tak wygląda w przekroju prawda , że wspniale a jak smakuje
Sernik na zimno Laluni
Sliwki układam na stężniałym Danio potem zalewam galaretką