Sposób przygotowania:
Sernik na zimno Laluni
Żółtka ubijamy z cukrem pudrem dodajemy łyżkę oranżady
Make przesiewamy i dodajemy do żółtek miksujemy
Białka ubijamy osobno dodajemy do masy i delikatnie mieszamy Ciasto wlewamy do tortownicy wysmarowanej margaryna i posypaną bułka tartą Tortownica duża
Pieczemy 15 minut w 180 stopniach
Danio wkładamy do miski i miksujemy z cukrem pudrem
żelatynę wsypuje do szklanki i zalewam 125 gram wodą chłodna żelatyna pęcznieje zostawiam ja na 20 minut
Przekładam żelatynę do garnuszka zalewam 2 szklankami wrzącej wody i mieszam do rozpuszczenia .Wlewam lekko ostudzona do Danio i miksuje wstawiam do lodówki do zgęstnienia
Gęstniejące danio wykładam na biszkopt do tortownicy
2Galaretki truskawkowe rozrabiam i studzę.
Śliwki wyjmuje z kompotu i odcedzam kładę na danio już stężałe. Wylewam galaretkę tężejącą truskawkową i do lodówki po godzinie już można jeść pycha
Make przesiewamy i dodajemy do żółtek miksujemy
Białka ubijamy osobno dodajemy do masy i delikatnie mieszamy Ciasto wlewamy do tortownicy wysmarowanej margaryna i posypaną bułka tartą Tortownica duża
Pieczemy 15 minut w 180 stopniach
Danio wkładamy do miski i miksujemy z cukrem pudrem
żelatynę wsypuje do szklanki i zalewam 125 gram wodą chłodna żelatyna pęcznieje zostawiam ja na 20 minut
Przekładam żelatynę do garnuszka zalewam 2 szklankami wrzącej wody i mieszam do rozpuszczenia .Wlewam lekko ostudzona do Danio i miksuje wstawiam do lodówki do zgęstnienia
Gęstniejące danio wykładam na biszkopt do tortownicy
2Galaretki truskawkowe rozrabiam i studzę.
Śliwki wyjmuje z kompotu i odcedzam kładę na danio już stężałe. Wylewam galaretkę tężejącą truskawkową i do lodówki po godzinie już można jeść pycha